Brev från Ida 2 april

Inlagt:
05-04-2022

Hej! Hälsning från Kongo!
I måndags reste vi alla fyra tillsammans med bil till Kimpese, en stad väster om huvudstaden. Här bor vi i ett hus på sjukhusets område (pilotvillan) och har vatten och el nästan jämt.
På förmiddagarna hälsar vi på på sjukhuset, som heter IME. Det är ett sjukhus med ca 360 patientplatser, de har bla barn, internmedicin, kirurgi, ortopedi, trauma, akuten, ögon, provtagning, apotek, bibliotek, forskning.
Arbetsdagarna börjar ofta med morgonbön kl 8 för personalen i kyrkan på området. Sedan delar vi fyra på oss och går till respektive avdelning. Jag är med på medicinavdelningen för jag träffar patienter med stroke där.
Vi äter i huset vid kl 13 och på eftermiddagarna har vi hälsat på idrottsskolan Gothia som stöds av bla Equmenia, fått besök på verandan, spelat spel, renskrivit från dagens arbete.
Idag lördag har vi försökt få igång tvättmaskinen men vattnet rann utanför, så det blev att tvätta för hand.

Det är regnperiod nu så vi ser regnmoln varje dag, det åskar ibland och på morgonen är det mulet. Men trots regnet är det mellan 25-35 grader.

Imorgon kommer min mamma hit och hälsar på i tre veckor, det ska bli så kul att få besök hemifrån och fira min födelsedag på måndag med någon från familjen.

Hälsa församlingen! Bilder finns på Instagram och församlingens Messenger-grupp.

Hör av er vid frågor.
Hälsningar Ida