Påskhälsning från Ida

Inlagt: 
19-04-2022

Glad påsk från Luozi!

Varma hälsningar från Kongo, idag ca 30 grader. I tisdags tog vi oss norrut från Kimpese och korsade Kongofloden med en enkel färja. Vi kommer bo våra sista veckor här i Luozi. En liten stad där de svenska missionärerna har flyttat in denna våren för att arbeta i vår samarbetskyrka CEC. Här bor vi i en lägenhet med elektricitet från solpaneler. Vi kokar vatten att dricka. En glad överraskning här är att vi har tvättmaskin (efter 8 veckor tvättande för hand). 

Vi har en kvinna som lagar mat till oss på vedspis eller kol. 

Dessa första dagar har vi pratat med hälsoutskottet i CEC för att förstå vilka sjukvårdsinrättningar som drivs av kyrkan här. Sedan har vi gått runt på ett sjukhus, en vårdcentral och ett sjukhus som håller på att byggas. 

Idag var första dagen som vi kom igång att arbeta. Efter att fått se alla mottagningar och avdelningar på morgonen efter morgonmötet så var vi med på ett akut kejsarsnitt. Vi fyra stod bredvid och tittade. Det blev en liten frisk flicka. 

 

Påsken här firas med gudstjänster varje dag. Vi kommer vara med på gudstjänst torsdag, fredag och söndag i de tre CEC-kyrkorna i staden. Trots ett annorlunda klimat och en annan kultur så firar vi samma påskbudskap med början på palmsöndagen i söndags (då vi viftade med palmblad i kyrkan) till skärtorsdagens måltid idag och korsfästelsen imorgon och uppståndelsen på söndag. Kristus är uppstånden! 

 

Allt gott!

 

Hälsningar Ida